Kan du forstå vine? Nu er der mulighed for at få et dybere indblik i vinproduktiontekniken
Gæsterne kommer til at blive introduceret i produktion af unikke og velsmagende ungarske hvidvine samt hører om flere spændende historie om ungarske hvidvine.
Selvfølgelig smager også vi 7 forskellige hvidvine ledsaget af Gullash buffet med autentiske ungarske retter.
Kom og få mere viden om hvidvines verden og bliver klogere om vinene, som komplimenterer den mad, du serverer.
Det er virkelig en oplevelse, du ikke må gå glip af!
Vi smager nu:
Irsai Oliver
Lokal ungarsk hvidvin. Kendt som en duftende hvidvin, med blød og frugtig smag.
Olaszrizling
Den mest dyrket hvidvin i Ungarn. Kan findes som ren hvidvin, men er brugt tit til blanding.
Olaszrizling Gere er en blanding af 90% Olaszrizling og 10% Sauvignon Blanc
Chardonnay Barrique Bock
En klassisk Chardonnay lagret på barrique egefade.
Den giver en meget special smag til en hvidvin. Chardonnay har en røget smag med en vanilje eftersmag. Egefadelagring kan resultate en fyldigere karakter til hvidvin.
Feher Kadarka
En “blanc de noir” hvilket betyder at en hvidvin lavet af en rødvin.
Kadarka giver en kraftig men lysfarvet rødvin med en klassisk krydret eftersmag. Men vinproduktionen kan påvirke resultat, så Feher Kadarka er en semi-sød hvidvin med blomsterrig smag og duft.
Orangevin
Når man laver en hvidvin efter rødvin-teknologi, får man meget mere farve fra vindruer til hvidvin som resultater en orange farve til hvidvin. Lang udblødningsperioder giver en særlig smag til hvidvin.
Olaszrizling sent-høstet
Sent-høstet teknologi er en ny og spændende teknik til hvidvin produktion. Her holder man vindruer på stokken i lang tid, og høster dem sent. Normalt i november eller december.
Under modningsperioden bliver æblesyre til sukker, derfor har den her Olaszrizling en sød smag, ligesom en dessertvin. En abrikos smag, og dejlig duft, gør sent-høstet Olaszrizling en meget populær hvidvin.
Isvin
Isvin er også en sent-høstet teknologi, men her holder man vindruer på stokken indtil vand i vindruer fryser til is. Bagefter knuser man vindruerne og presser dem. Efter en hurtig presning, smider man ud frosset vand ud, som resultater en meget koncentreret smag i isvinen.
Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.